7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:23
No menu items!

Legea atracției. Realitatea exterioară este oglinda interiorului nostru

spot_img

Universul răspunde cu precizie matematică la alegerile, faptele, trăirile, stările și gândurile noastre

atractie univers

Tot ceea ce facem în viață este, deși pare greu de crezut, rezultatul propriilor alegeri. Tot ceea ce ni se întâmplă reprezintă răspunsul Universului la alegerile noastre, la faptele, trăirile, stările și gândurile noastre, pentru că Universul funcționează după Legea atracției.

Este ca și cum vă uitați într-o oglindă și zâmbiți sau vă încruntați. Veți vedea (primi) exact ceea ce dați (manifestați). Exact așa funcționează și Universul. El ne oferă ceea ce cerem sau dăm. Chiar dacă, de cele mai multe ori, dăm vina pe cei din jur, pe o conjunctură, pe comunitate etc., de fapt noi suntem singurii responsabili pentru ceea ce ni se întâmplă. Și trebuie să ne asumăm în totalitate responsabilitatea.

Dacă noi credem că cineva sau ceva din afara noastră este cauza problemei noastre, întotdeauna vom căuta soluţia în afara noastră. Pentru a găsi răspunsurile la problemele noastre, trebuie să începem să ne privim într-un mod nou, care să ne facă să vedem oamenii şi evenimentele dintr-o altă perspectivă. Lumea exterioară este, în multe privinţe, o copie a lumii noastre interioare. Trebuie să înţelegeţi acest lucru. Câţi oameni cu probleme cunoaşteţi care nu au dat nici cea mai mică atenţie acestui aspect? Oricât am fi de hotărâţi, oricâtă voinţă, inspiraţie sau motivaţie am avea, problemele noastre nu se vor rezolva dacă vom căuta răspunsurile în afara noastră”, scrie dr. Robert Anthony în cartea Dincolo de gândirea pozitivă, citat de site-ul noulpamant.ro.

Exteriorul este oglinda interiorului nostru

Robert Anthony este de părere că, precum toate legile naturale, și legea atracției operează cu precizie matematică. Ea este imparțială și impersonală, ceea ce înseamnă că acţionează şi atunci când vrei, şi atunci când nu vrei. Nu ține cont de statutul nostru, țara în care ne-am născut, religie etc. Ține cont doar de ce gândești zi de zi, ce simți și care sunt convingerile tale despre tine însuți și despre lume. De fapt, tu ești cel care atrage spre tine tot ce îți seamănă. Succesul și fericirea sunt atitudini mentale care atrag după sine și mai multe lucruri pozitive.

Poate că nu v-aţi dat seama până acum, dar tot ce experimentaţi în viaţă este invitat, atras şi creat chiar de voi. S-ar putea ca acest lucru să nu fie un motiv de bucurie, dacă viaţa voastră nu decurge aşa cum doriţi. Şi, cum mulţi dintre noi nu suntem prea mulţumiţi de ceea ce am creat în viaţa noastră, am devenit maeştri neîntrecuţi în a atrage un număr uriaş de circumstanţe cu care, de fapt, am prefera să nu ne confruntăm. Mintea speriată atrage experienţe înfricoşătoare. Mintea confuză atrage şi mai multă confuzie. O minte bogată atrage şi mai multă bogăţie”, susține dr. Robert Anthony.

Avem puterea de a crea

Pentru a crea ceea ce ne dorim, trebuie să avem încredere în Puterea din interiorul nostru. Este esențial să devenim conștienți de forța pe care o au gândurile și emoțiile noastre de zi cu zi și să înțelegem cum ne afectează ele realitatea. Poți crede orbește în ceva și acel ceva se va manifesta pentru tine. Însă dacă credința este dublată și de înțelegere, puterea ta de a crea tot ce îți dorești cu adevărat devine nemărginită. Noi, toţi, suntem utilizatori indirecţi ai acestei Puteri. Daţi-mi voie să vă explic. Când v-aţi pornit maşina astăzi, ce aţi avut de făcut? A trebuit să răsuciţi cheia în contact, lucru care a pornit un motor mic, care, la rândul lui, a pornit motorul principal. Electromotorul a fost acţionat de electricitate. Dar care a fost sursa directă a acestei electricităţi? A fost bateria? Nu. O baterie nu este o sursă independentă. Ea trebuie încărcată. Sinele vostru Superior este de fapt o baterie interioară a cărei sursă de putere sau de energie este universul. Ea stochează apoi această putere pentru ca voi să o folosiţi în scopuri creatoare”, explică dr.RobertAnthony.

Cum să-ți amplifici energia creatoare

Energia care ne animă este una foarte puternică. Suntem în permanență conectați la Sursă. Însă această putere trebuie strunită corect. Altfel, ne poate distruge. Prin urmare, pentru ca Legea Atracției să funcționeze în favoarea ta și nu împotriva ta, trebuie să construiești un „canal“ mai mare prin care să curgă Inteligenţa Creatoare și să-l lărgești.

Pentru a extinde acest canal, trebuie să îți lărgești propria conştiinţă, iar acest lucru îl poți face numai prin dezvoltarea pozitivă a ideilor și a crezurilor pe care le ai despre tine însuți și despre legătura ta personală cu Inteligența Superioară. Când faci acest lucru, începi să experimentezi tot mai mult din această Putere Absolută, iar capacitatea ta de a crea se dezvoltă miraculos.

Așa cum explică și dr. Robert Anthony, dacă ştim cine suntem şi cunoaştem procesul prin care ne putem spori puterea interioară, putem începe să aducem creaţia de la nivelul inconştient la cel conştient. Iar când vom începe să creăm la nivel conştient, înseamnă că suntem capabili să facem alegeri. Invers, când creăm la nivel inconştient, nu putem face alegeri.

Auzim deseori că avem «puterea de a alege», dar lucrurile nu stau chiar aşa. Este eronat să spui că un individ alege o relaţie disfuncţională, alege să aibă probleme financiare sau alege orice altă situaţie negativă din viaţa lui. Cea mai mare parte din timp noi operăm în modul „default”, care este bazat pe condiţionările din trecutul nostru. Alegerea implică să fii conştient. Dacă nu eşti conştient, nu poţi să faci alegeri conştiente. Acţionezi în modul „default” sau pe sistemul „pilot automat”. Modul „default” este modul prin care supravieţuim. Mintea preia controlul fără ca măcar să fim conştienţi de ceea ce se întâmplă

Dr. Robert Anthony

Ideea nu este să ne concentrăm eforturile pe eliminarea gândirii negative, ci să alegem în fiecare moment numai gânduri, emoții și idei pozitive despre noi înșine și despre lume. În felul acesta, începem să atragem tot mai mult din ceea ce ne dorim – fericire, sănătate, succes și armonie interioară.

Noi suntem propriii creatori ai lumii în care trăim

Dacă vrei să afli ce spun gândurile tale despre tine, analizează-ți viața în toate domeniile tale de activitate. Asumă-ți responsabilitatea pentru mediul în care te afli și fă alegeri noi care să-ți susțină dezvoltarea personală. Focalizează-ți energia, timpul și resursele pe lucrurile care îți aduc bucurie și pe care dorești să le îmbogățești în viața ta.

Alege destinații. Hotarăște ce îți dorești și fii loial visurilor tale. Legea Atracției funcționează infailibil. Depinde numai de tine ce fel de lume construiești în interiorul tău. Pentru că asta reflectă întotdeauna lumea ta exterioară. Studiaţi-vă cu mare atenţie insatisfacţia, căci ea vă va spune ceva despre voi înşivă. Viaţa voastră este un tablou în continuă schimbare. Ce veţi picta în el? Veţi picta lipsuri şi limitare? Dacă faceţi asta, tabloul vostru va reflecta lipsuri şi limitare, scrie Robert Anthony în „Dincolo de gândirea pozitivă”.

Olimpia Diaconiuc