1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:18
No menu items!

Legea amnistierii şi graţierii unor pedepse de până la 7 ani, adoptată în Comisia juridică. Legea intră astăzi la vot în plenul Camerei

spot_img

vot

Proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea unor pedepse urmează să fie supus marţi votului în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în privința acestui act normativ, după ce Comisia juridică a adoptat luni seară un raport favorabil cu amendamente.

Proiectul iniţiat de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun a fost analizat în Comisia juridică, fiind adoptate o serie de amendamente luni seară, în condiţiile în care la lucrările comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.

Adoptarea raportului favorabil asupra proiectului în Comisia juridică nu a fost făcută publică.

Conform unor surse parlamentare citate de MEDIAFAX, urmare a amendamentelor adoptate de comisie,proiectul prevede amnistierea infracţiunilor pedepsite cu închisoare de până la şase ani şi graţierea pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani.

Proiectul de lege a fost respins în luna mai de Senat şi urmează să intre la vot, marți, în plenul Camerei Deputaților care este forul decizional.