9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:30
No menu items!

Legea amnistiei, respinsă la Comisia juridică a Camerei Deputaților / UPDATE

spot_img

Anunțul a fost făcut, marți, de Bogdan Ciucă, președintele Comisiei

vot comisie

  • UPDATE

Proiectul legii amnistiei şi graţierii va intra, marţi, în dezbaterea Camerei Deputaţilor, urmând să fie supus votului final al plenului acestui for legislativ în cursul zilei de miercuri.

Am decis împreună, în unanimitate, să respectăm lucrurile pe care le-am convenit cumva săptămâna trecută uşor diferenţiat, adică în cursul acestei după-amieze, la şedinţa de plen a Camerei, se va dezbate în primul rând proiectul legislativ privind amnistierea şi graţierea.

Marian Neacşu
liderul grupului PSD din Camera Deputaților

Neacșu a arătat că legea amnistiei se va dezbate marţi, urmând să fie supusă votului final miercuri, în baza procedurilor Camerei Deputaţilor.

Camera este for decizional în cazul proiectului legii amnistiei şi graţierii.

Potrivit lui Neacșu, liderii grupurilor parlamentare au mai stabilit ca, în cursul zilei de marţi, să se dea vot pe fiecare dintre rapoartele de încuviinţare a solicitărilor procurorului general sau a ministrului justiţiei vizându-i pe deputaţii Adam, Roşca şi Diniţă.

Proiectul de lege privind amnistia și grațierea a primit marți raport de respingere de la Comisia juridică a Camerei Deputaților, a declarat președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

Ciucă a precizat că raportul comisiei, care recomandă respingerea proiectului, va fi înaintat Biroului Permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor. El a menţionat că, în principiu, dezbaterile generale asupra proiectului vor avea loc marţi în plenul Camerei, iar miercuri va fi supus la vot.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii PSD şi ai celorlalte formaţiuni din coaliţie vor vota, marţi, în Parlament, pentru “respingerea definitivă” a legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor justiţiei.

Klaus Iohannis a cerut, luni dimineața, Parlamentului să se ţină de cuvânt, iar marţi să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi a graţierii şi să o pice.