6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 4:55

Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare. Ce DATORII către stat sunt anulate

spot_img

Actul normativ prevede anularea unor obligaţii fiscale stabilite în mod abuziv de Fisc

bani_cash

Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare vineri. Astfel, o serie de obligaţii fiscale care au fost stabilite abuziv de Fisc vor fi anulate, precum şi cele provenite din reîncadrarea activităţii independente în activitate dependentă sau din stabilirea de contribuţii de sănătate pentru venituri mici.

Pe de o parte, actul normativ prevede anularea unor obligaţii fiscale stabilite în mod abuziv de către organele fiscale, fiind legat de reîncadrarea activităţii independente în activitate dependentă, în mod abuziv.

Aceeași lege se referă şi la anularea obligaţiilor fiscale ale salariaţiilor care au primit indemnizaţii de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii.

În plus, vizează persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

O altă modificare se referă la persoanele fizice autorizate care au depăşit plafonul de venituri şi trebuiau să se declare ca plătitori de TVA.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, pe 24 iunie, şi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis aproape o lună mai târziu, pe 20 iulie.

R.D.