14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:27
No menu items!

Legea alegerilor rămâne blocată. Senatul nu a întrunit cvorum

spot_img

Ședința plenului Senatului, programată pentru marți la ora 14:00, nu s-a putut ține din cauza lipsei cvorumului. În afară de senatorii PSD și ALDE, toți ceilalți au absentat.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că amână începerea ședinței până când se va strânge numărul minim de aleși. Ulterior, Cazanciuc a anunțat că ședința nu se poate ține din cauză că în sală erau doar 62 de senatori. Minimul necesar pentru începerea ședinței de plen era de 69 de aleși.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen figura înlocuirea a doi membri în Biroul Permanent, conducerea Senatului, astfel încât să se poată introduce în dezbatere legea care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor.

Ieri, Biroul Permanent, convocat pentru ora 13:00, nu s-a putut întruni tot din cauza lipsei cvorumului, după ce membrii PNL și USR au boicotat ședința. Astfel, legea care permite Parlamentului să ia o eventuală decizie de amânare a alegerilor din 6 decembrie nu a putut fi introdusă în circuitul legislativ.

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu, membră a BP, l-a acuzat pe președintele interimar al Senatului,  Robert Cazanciuc, că a convocat, ”complet neregulamentar”, plenul acestei Camere legislative pentru marți, cu scopul de a numi noi membri ai Biroului Permanent astfel încât să poată ține ședințele în ciuda boicotului PNL-USR.