2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:55
No menu items!

Legea alegerilor contestată de Iohannis, la mâna Curții Constituționale

spot_img

Curtea de Apel București a admis excepția de neconstituționalitate invocată de președintele PNL

CCR_SZ (2)

Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea depusă în numele PNL de preşedintele partidului Klaus Iohannis, privind ordonanţa de urgenţă care modifică legea de organizare a alegerilor prezidenţiale, stabilind sesizarea Curţii Constituţionale.

 

Ne exprimăm speranţa că această speţă care vizează asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusă pe ordinea de zi a Curţii Constituţionale cât de curând posibil. Considerăm că, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar să fie clarificat urgent dacă legislaţia în baza căreia vor fi organizate alegerile prezidenţiale respectă sau nu Constituţia

comunicat ACL

Liberalii precizează că din punctul lor de vedere „există serioase suspiciuni că modificările adoptate prin OUG 45/2014 favorizează frauda electorală”.

Introducerea posibilităţii de a vota într-o altă localitate pe liste suplimentare, în baza unei simple declaraţii pe proprie răspundere nu face decât să încurajeze turismul electoral, în condiţiile în care este foarte greu de depistat votul multiplu

comunicat ACL

La fel, mai spun liberalii, simplificarea utilizării urnei mobile şi eliminarea prevederilor care fac posibilă o uşoară identificare a unor nereguli nu fac decât să ridice bănuieli.

Liberalii au anunţat recent că au acţionat în judecată Guvernul pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă care ar încălca o serie de decizii ale Curţii Constituţionale în materia legislaţiei electorale, acuzând faptul că acest act normativ l-ar favoriza în cursa prezidenţială pe premierul Victor Ponta.

Marilena Nedelcu