16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 19:53

Lege dură pregătită de Germania pentru refugiați

spot_img

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a declarat că pregătește o nouă lege care prevede ca refugiații să învețe limba germană și să se integreze în societate sau, în caz contrar, își vor pierde dreptul de ședere permanentă, relatează Reuters.

Inițiativa vine după ce conservatorii cancelarului german Angela Merkel au suferit o înfrângere în alegerile regionale la începutul acestei luni, votanții germani pedepsind politicile deschise ale acesteia în chestiunea refugiaților printr-un procent mare de voturi îndreptat către partidul antiimigrație Alternativa pentru Germania (AfD).

Aproximativ 1.000.000 de migranți au ajuns în Germania anul trecut, iar ministrul de interne Thomas de Maiziere a precizat că aproximativ 100.000 au sosit până acum, în acest an, în țară.

Germania se așteaptă ca, în schimbul lecțiilor pentru învățarea limbii germane, a beneficiilor sociale și locuințelor, noii sosiți trebuie să facă un efort pentru a se integra, a explicat ministrul pentru ARD.

“Pentru cei care refuză să învețe limba germană, pentru cei care refuză să le permită rudelor să se integreze – de exemplu femei sau fete – pentru cei care resping ofertele de locuri de muncă: pentru aceștia nu poate exista un permis de ședere nelimitat după trei ani”, a adăugat Thomas de Maiziere.

Ministrul de interne, care face parte din partidul Angelei Merkel, a adăugat că dorește “o legătură între integrarea cu succes și durata permisului de ședere în Germania”.

R.D.