Legăturile Clanului Butoane cu moartea baschetbalistului american de la Giurgiu

În 2011 orașul Giurgiu era zguduit de un scandal important după ce un baschetbalist american care evolua pentru echipa locală de baschet, Chauncey Hardy, murea la spital în urma bătăii primite într-un club de noapte din oraș.

După ce în prima fază poliția și procurorii din Giurgiu nu reușeau să găsească agresorii sportivulului, din senin rolul de agresor al lui Hardy și l-a asumat un personaj dubios din oraș, Ionuț Tănăsoaia. Anchetatorii nu au mai făcut niciun fel de verificare și s-au mulțumit să preia povestea ”livrată” de Tănăsoaia, fără să mai verifice dacă acesta face parte din vreo grupare interlopă sau dacă a fost singura persoană care l-a agresat pe Chauncey Hardy.

Mai mult, la momentul 2011, poliția din Giurgiu și primarul de atunci al orașului, Lucian Iliescu, susțineau expres că Ionuț Tănăsoaia nu face parte din nici o grupare interlopă, Inspectoratul de Poliție Giurgiu transmițând și un comunicat public în acest sens.

Dosarul instrumentat, începând de anul trecut, de procurorii de la Structura Centrală a DIICOT împotriva clanului Butoane din Giurgiu, și trimis în fața judecătorilor în urmă cu două luni, ajunge să confirme ceea ce toți oficialii din Giurgiu încercau să nege în 2011, și anume faptul că Tănăsoaia este un membru al clanului amintit.

Mai exact, din rechizitoriul DIICOT studiat de reporterii Sursa Zilei rezultă că un martor audiat de anchetatori arată că Ionuț Tănăsoaia este un „locotenent” al lui Lucian Florin Grecu, zis Floricel, fiul lui Octavian Grecu zis Butoane, liderul clanului.

Mai mult, martorul spune că la agresarea baschetbalistului american ar fi participat și Lucian Florin Grecu și alte persoane și nu doar Tănăsoaia, așa cum acesta își asuma în 2011 în fața oamenilor legii din Giurgiu.

„În ceea ce priveşte profilarea infracţională, martorul a menționat că Grecu Florin Lucian, zis Floricel, şi-a creat o reţea de proxeneţi şi interpuşi la camătă, care şi aceştia luau bani cu dobândă de la el, respectiv numiții Tănăsoaia Ionuţ Adrian,  Radu Tiranu, Adam, Kevin, Asan care a fost jandarm la Giurgiu, Bodi, fratele acestuia, iar aceștia ieşeau cu toţii în oraș și frecventau aceleași locuri. În legătură cu numitul Tănăsoaia, martorul a mai arătat că această persoană a fost condamnată pentru omorul săvârșit asupra unui baschetbalist american, dar, în fapt, baschetbalistul a fost lovit și de Grecu Florin Lucian și alte trei-patru persoane, aspect pe care le-a aflat de la un martor ocular. Totodată, a mai arătat că Grecu Florin Lucian se ocupă și cu contrabanda cu țigări și cocaină, joacă și barbut cu zaruri măsluite”, le-a declarat martorul procurorilor de la DIICOT.

Cristi Ciupercă

NICIUN COMENTARIU