3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:44
No menu items!

Lech Walesa: Înarmarea Ucrainei riscă să conducă la un conflict nuclear Rusia-NATO

spot_img

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au decis sâmbătă să impună Rusiei noi sancţiuni – atât economice cât şi individuale, în cazul în care Moscova nu-şi schimbă comportamnetul în Ucraina

ucraina

Acordarea unui ajutor militar european Ucrainei ar putea să conducă la un conflict nuclear între Rusia şi NATO, a apreciat, marţi, laureatul Premiului Nobel pentru Pace Lech Walesa, relatează AFP.

Asta ar putea să conducă la un război nuclear“, le-a răspuns liderul istoric al Sindicatului polonez Solidaritatea unor jurnalişti care l-au întrebat dacă, în opinia sa, ar fi necesar ca Uniunea Europeană (UE) să trimită arme Ucrainei pentru a se apăra împotriva rebeliunii proruse şi agresiunii ruseşti.

UE ştie foarte bine că Rusia dispune de arme nucleare. NATO are, de asemenea (arme nucleare). Trebuie, atunci, să se distrugă reciproc?“, le-a răspuns el, la un forum economic anual al Europei Centrale şi de Est, la Krynica, în sudul Poloniei.

Din acest motiv, UE continuă să îndemne: nu mai faceţi pe nebunii! (…). Din acest motiv nu intervine mai puternic“, a apreciat Walesa.

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au decis sâmbătă să impună Rusiei noi sancţiuni – atât economice cât şi individuale, în cazul în care Moscova nu-şi schimbă comportamnetul în Ucraina, în urma unor informaţii cu privire la participarea directă a unor trupe ruseşti în confruntări armate în estul Ucrainei.

D.M.