29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:34
No menu items!

Lecție anti-traseism a unui politician din Marea Britanie

spot_img

Politicianul vrea ca mutarea să îi fie validată de alegători

carswell

Deputatul britanic Douglas Carswell, membru al Camerei Comunelor, a anunțat joi că demisionează din Partidul Conservator și trece la UKIP,  dar și că va forța organizarea de alegeri parțiale în colegiul de care aparține, pentru a cere votul oamenilor sub noua siglă.

Dacă va fi ales, Carswell va deveni primul parlamentar al partidului UKIP, cu o platformă anti-UE și anti-imigrație, potrivit BBC.

Carsewell l-a criticat pe premierul David Cameron, lider al conservatorilor, că nu face îndeajuns de mult pentru a forța o reformă a instituțiilor UE. Decizia de a părăsi Partidul Conservator i-a provocat ”nopți nedormite”, iar UKIP ar putea răspunde așteptărilor sale, pentru că este un partid care aparține membrilor săi, nu unei ”găști mici”.

Carswell s-a referit direct la promisiunea lui Cameron de a organiza un referendum în 2017 cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE. Acesta susține că David Cameron caută să obțină cât mai multe concesii din partea Bruxelles-ului, pentru ca ulterior să-și convingă alegătorii să rămână în interiorul UE.

BBC comentează că surpriza reală este decizia de a cere alegeri parțiale, deși avea posibilitatea să-și continue mandatul în Camera Comunelor. Sunt șanse mari să câștige aceste alegeri, iar efectul va fi că tot mai mulți conservatori vor căuta să acționeze similar.

”Singul lucru onorabil pe care pot să îl fac este să le spun oamenilor din Clacton, pe care îi reprezint la Westminster, că este alegerea lor”

Douglas Carswell

Cel mai devreme, alegerile pot fi organizate pe 9 octombrie.

V.B.