2.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 1:49

Leancă: Moldova vrea să fie membru UE în 2019. Ponta: Moldovenii aşteaptă gaze româneşti la tarife mai bune

ponta_leancaponta_leancaponta_leanca

Republica Moldova şi-a propus să devină ţară cu drepturi depline a Uniunii Europene (UE) în 2019, când România va deţine preşedinţia Uniunii, a anunţat premierul moldovean, Iurie Leancă. Prim-ministrul Victor Ponta l-a asigurat că România sprijină acest obiectiv fără condiţii şi “gând ascuns”.

Leancă a mai afirmat că Republica Moldova este convinsă că, cel mai târziu la 27 august, va beneficia, prin intermediul gazoductului Iaşi-Ungheni, de gaze din România, la tarife mult mai bune, care să-i arate ce înseamnă diversitate şi siguranţă energetică.

Sunt convins că cel mai târziu în 27 august gazele din România vor trece Prutul şi sunt convins că la alte tarife, mult mai bune. Astfel, în practică vom vedea ce înseamnă diversitate, siguranţă energetică“, a spus Leancă.

Cu prim-ministrul Ponta, am reuşit să identificăm un obiectiv extrem de important, ambiţios, dar fezabil: ca în 2019, atunci când România va deţine preşedinţia Uniunii Europene, să facem tot ce e posibil ca şi Republica Moldova să devină ţară cu drepturi depline a Uniunii Europene“, a mai afirmat Leancă.

La rândul său, premierul Victor Ponta i-a asigurat pe moldoveni că românii au înţeles că au făcut bine atunci când au aderat la UE şi că România va sprijini în continuare integrarea europeană a statului vecin fără condiţii şi “gând ascuns”.

Victor Ponta şi omologul său moldovean, Iurie Leancă, s-au întâlnit în localitatea Floreni din Republica Moldova şi au venit în satul Sculeni, raionul Ungheni, pentru a marca eliminarea vizelor europene pentru cetăţenii moldoveni.

R.D.