2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 7:56
No menu items!

Lavrov: Rusia va recunoaşte alegerile ce vor fi organizate de separatişti. Reacţia Kievului

spot_img

Regiunile Donețk și Lugansk nu au luat parte la alegerile organizate duminică în restul Ucrainei

Serghei Lavrov1

Rusia va recunoaşte rezultatele alegerilor legislative şi prezidenţiale organizate la 2 noiembrie de rebelii proruşi în regiunile controlate de ei în estul Ucrainei, a anunţat marţi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informează AFP.

Sperăm că alegerile vor fi ținute așa cum a fost stabilit și noi vom recunoaște, desigur, rezultatele lor. perăm că exprimarea voinței va fi liberă și că nimeni din exterior nu va încerca să o perturbe

Serghei Lavrov,

Ministru rus de Externe (interviu pentru cotidianul rus Izvestia)

Potrivit lui, alegerile de la 2 noiembrie din regiunile Donețk și Lugansk, proclamate „republici populare” de către separatiștii din estul Ucrainei, „vor fi foarte importante pentru a legitima autoritățile” din aceste teritorii.

„Este vorba de unul din punctele cele mai importante ale acordurilor de la Minsk”, încheiate la 5 septembrie cu participarea Rusiei și care au permis instituirea unui armistițiu în estul Ucrainei, a subliniat Lavrov.

Regiunile Donețk și Lugansk nu au luat parte la alegerile organizate duminică în restul Ucrainei, despre care Serghei Lavrov a afirmat că au fost marcate de „numeroase nereguli” în timpul campaniei electorale, admițând însă că scrutinul este valid.

Kiev: Sprijinul Rusiei pentru scrutinul separatiştilor subminează procesul de pace

Sprijinul adus de Moscova alegerilor organizate duminica viitoare de separatişti în estul Ucrainei “subminează procesul” de pace, a declarat marţi un diplomat ucrainean de rang înalt, citat de AFP.

Intenţia Rusiei (de a recunoaşte acest scrutin) subminează detensionarea şi procesul de pace, slăbind în acelaşi timp încrederea în ea însăşi, în calitate de partener internaţional sigur

Dmitro Kuleba,

oficial de rang înalt din Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe (pentru AFP)

Declaraţiile lui Kuleba intervin la scurt timp după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat marţi că Rusia va recunoaşte rezultatele alegerilor legislative şi prezidenţiale organizate la 2 noiembrie de rebelii proruşi în regiunile controlate de ei în estul Ucrainei.