4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 14:06
No menu items!

Lavrov: NATO a jucat un rol distructiv în timpul crizei ucrainene

spot_img

NATO a suspendat cooperarea cu Rusia, acuzând Moscova de implicare în escaladarea crizei din Ucraina

 Serghei Lavrov

NATO a jucat un rol distructiv în timpul crizei ucrainene şi continuă să împingă Kievul către confruntare, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat cotidianului El Pais şi citat de RIA Novosti.

Nu putem omite rolul distructiv al NATO pe durata crizei ucrainene. În particular, alianţa a urmat calea construirii potenţialului militar al Ucrainei, care este folosit (de Kiev) împotriva civililor

Serghei Lavrov,

Ministrul de externe al Rusiei, interrviu penntru El Pais

Conducerea NATO susţine planurile ţărilor membre de a extinde ajutorul furnizat Ucrainei în mijloace speciale şi echipament militare care pot fi folosite de autorităţile ucrainene pentru represiuni interne. Ei împing practic Kievul la o rezolvare prin forţă a conflictului

Serghei Lavrov,

Ministrul de externe al Rusiei

Alianţa militară condusă de SUA şi-a crescut prezenţa la graniţele Rusiei de la începutul crizei ucrainene, invocând necesitatea de a-şi apăra mai bine aliaţii. NATO şi-a intensificat patrulele aeriene în Ţările Baltice, a trimis avioane de supraveghere în Polonia şi România, precum şi nave de război în Mările Neagră şi Mediteraneană.

În aprilie, NATO a suspendat cooperarea cu Rusia, acuzând Moscova de implicare în escaladarea crizei din Ucraina.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat săptămâna trecută că această criză din estul Ucrainei a fost provocată de Occident, în principal pentru resuscitarea NATO.

C.A.