20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:30

Lavrov: Estul Ucrainei nu va deveni o “a doua Crimee”

spot_img

Încă mai sunt încălcări ale acordului de încetare a focului la Doneţk şi Lugansk, însă acestea au loc “tot mai rar”

Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a asigurat marţi că Donbas nu va deveni o “a doua Crimee”, pledând pentru integritatea teritorială a Ucrainei, relatează RIA Novosti.

Crimeea este unică. Estă pământ rusesc. În ceea ce priveşte estul Ucrainei, pledăm pentru integritatea teritorială a ţării

Serghei Lavrov,

Ministrul rus de Externe

Preşedintele Petro Poroşenko este “cea mai bună oportunitate pe care o are Ucraina în prezent” este de părere şeful diplomaţiei ruse.

“În opinia mea, în relaţiile noastre cu preşedintele Poroşenko nu există tensiuni, cel puţin la nivel de şefi de stat. Avem un dialog continuu”, a adăugat Lavrov.

El a subliniat importanţa respectării armistiţiului în estul Ucrainei, menţionând că sunt înregistrate încălcări ale acordului de încetare a focului la Doneţk şi Lugansk, însă acestea au loc “tot mai rar”.

“Încetarea focului în zona de conflict este o prioritate absolută – oamenii nu ar trebui să moară în confruntări. Totodată, ei au nevoie de condiţii normale de viaţă şi din acest motiv trebuie să abordăm problemele social-economice din ţară, să relansăm cooperarea între regiunile din Est şi restul Ucrainei”, a adăugat ministrul rus de Externe.