17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 21:42
No menu items!

Laura Vicol răspunde acuzaţiilor lui Dacian Cioloş: „Poziţia mea este una şi aceeaşi, infractorii trebuie să stea la puşcărie, dar au dreptul la apărare”

spot_img

Noul preşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Laura Vicol, a răspuns, joi, acuzaţiilor aduse de liderul USR Dacian Cioloş, care a cerut retragerea ei din această funcţie, pentru că ar fi fost ”avocatul interlopilor”. ”Poziţia mea este una şi aceeaşi, infractorii trebuie să stea la puşcărie, dar au dreptul la apărare”, a declarat Laura Vicol, la Parlament.

”Activitatea mea profesională de 21 de ani ca avocat nu va interfera niciodată cu activitatea parlamentară. Sunt mândră că sunt avocat, sunt mândră pentru tot ceea ce am făcut, eu nu am intrat numai în dosare aşa-zis controversate, cum le-au numit cei care mă atacă, am apărat şi oameni bogaţi, am apărat şi oameni săraci. Ceea ce face acum USR, să încerce să mă discrediteze ca om şi ca avocat, nu este onorant pentru dânşii”, a declarat deputatul PSD Laura Vicol.

Potrivit deputatei, ”aceste atacuri vin din partea unui partid care a ales să fugă de la guvernare, după „un an de zile în care nu s-a întâmplat absolut nimic în Justiţie, şi acum încearcă să creeze valuri de fum”.

Referitor la faptul că a apărat, ca avocat, interlopi, Laura Vicol a arătat că în 21 de ani de reprezentare a clienților săi în instanțele de judecată, nu a fost niciodată cercetată pentru lipsă de integritate, și de aceea și-a dorit să intre în politică şi să construiască lucruri, a afirmat ea.

Laura Vicol a reiterat că poziţia sa este una şi aceeaşi, şi anume că ”infractorii trebuie să stea la puşcărie, dar au dreptul la apărare”.

”DNA trebuie să existe, dar nu aşa cum a fost făcut pe vechea formă, cu abuzuri pe care eu le-am scos la iveală şi nu cred că am făcut nimic rău, iar lupta anticorupţie, am spus, trebuie să existe în continuare. Lumea trebuie să răspundă şi să fie trasă la răspundere, să fie sancţionată pentru ceea ce face, în limitele legii”, a spus Vicol.

Liderul USR Dacian Cioloş le-a cerut preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, să o schimbe pe deputata PSD Laura Vicol de la şefia Comisiei juridice a Camerei, pe motiv că a fost avocatul unor interlopi, cu care apare în discuții în stenogramele procurorilor.

M. Nedelcu