Laura Kovesi, chemată din nou în Parlament. Șefa DNA riscă să fie reclamată la Parchet

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a fost chemată din nou, luni, în fața Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerilor prezidențiale din 2009. Este a treia oară când Kovesi este chemată să răspundă întrebărilor parlamentarilor. Dacă nici de această dată nu va veni, este posibil ca şefa DNA să fie reclamată la Parchet, transmite Antena 3.

 
Pe 8 iunie 2017, Kovesi îşi motiva decizia printr-o hotărâre a CSM potrivit căreia procurorii nu pot fi obligaţi să dea expicaţii în faţa unei comisii parlamentare.

După ce Curtea Costituţională a statuat că şefa DNA poate fi obligată să vină în faţa parlamentarilor, Kovesi a găsit o altă scuză să nu se prezinte, mai exact faptul că nu ar deţine informaţii care să ducă la aflarea adevărului.

„La data de 27 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că <<procurorii nu pot fi citaţi si obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale fac parte din autoritatea judecătoarească>>. Având în vedere că nu am cunoştinţă despre aspecte de natură sa servească la aflarea adevarului în cauza care formează obiectul activităţii Comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14.00, la şedinta Comisiei de anchetă”, se arăta în scrisoarea trimisă de Kovesi membrilor Comisiei parlamentare de anchetă.

R.D.

NICIUN COMENTARIU