20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:20
No menu items!

Laura Codruța Kovesi a mai cerut 13 procurori europeni ministrului Justiției din România

spot_img

Parchetul European condus de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut României noi procurori europeni. Ministerul Justiției a anunțat, joi, că începe selecția a încă 13 procurori europeni delegați în România.

Parchetul European EPPO are doar 7 procurori delegați în România, selectați în baza a două selecții anterioare, dintr-un total de 20 de candidați înscriși pentru aceste funcții.

Ministerul Justiției a declanșat acum o nouă procedură de selecție, candidaturile putând fi depuse până la 31 ianuarie. Interviul va avea loc în faţa comisiei de selecţie în perioada 14-17 februarie, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi şi admişi la interviu.

Principalele cerințe sunt ca procurorii candidați să aibă 12 ani vechime, experiență în cercetarea infracțiunilor privind interesele financiare ale Uniunii Europene și cunoașterea limbii engleze, cel puțin la nivel satisfăcător.

Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA. EPPO este condus de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Marilena Nedelcu