13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 13:51

Larisa Iordache, declarație emoționantă după retragerea din finala de la Tokyo

spot_img

Gimnasta Larisa Iordache a transmis, marți, pe Facebook, un mesaj emoționant legat de  retragerea sa din finala la bârnă. Gimnasta spune că durerea resimţită la gleznă este peste limita pe care o poate suporta.

”Nu vom înţelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniştit spre ce vrei tu să faci. Am încercat şi am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit. Durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om”, a scris Larisa Iordache.

Gimnasta a mai spus că participarea în finala de la bârnă ar fi fost dedicată mamei sale, decedată în luna iunie, cu puţin timp înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

”Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine şi pentru fiinţa care m-a împins pe drumul acesta şi care, din păcate, nu mai este lângă mine şi nu mai pot obţine un cuvânt de încurajare de la ea, însă ştiu că am iubirea necondiţionată a familiei mele. Vă iubesc! Este greu, greu, pentru că de data asta chiar am crezut că o sa fie bine totul. Însă drumul nu se opreşte aici cu această şansa nefructificată. Momentan pun puţină pauză şi o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic şi fizic”, a mai spus gimnasta care le-a mulţumit antrenorilor ei, soţii Moldovan, pentru că ”indiferent de situaţie” au crezut în ea şi în tot ce a făcut, dar şi fanilor pentru încurajări.

Larisa Iordache, notată cu 14.133 în calificări, a fost nevoită să facă pauză câteva zile, după ce a suferit o entorsă la metatarsienele piciorului stâng la aterizarea de la sărituri. A anunţat ulterior că va concura în finală, însă marţi a fost nevoită să renunţe din cauza durerilor.

Larisa Iordache a fost singura reprezentantă a României într-o finală individuală, după ce Marian Drăgulescu a ratat calificarea la sărituri, iar Maria Holbură nu a trecut de calificări în nicio probă.

Raluca Dan