6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 9:13

Laptele de la școală i-a băgat în spital

spot_img

Zece elevi de la o școală primară din județul Gorj au ajuns la spital după ce au băut lapte primit prin programul guvernamental

lapte

Zece elevi de la şcoala primară din comuna gorjeană Berleşti au fost transportaţi, marţi, la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, simţindu-se rău după ce au băut lapte primit în unitatea de învăţământ.

Potrivit directorului Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, cei zece elevi, cu vârste cuprinse între şase şi nouă ani, le-au spus medicilor că au început să se simtă rău după ce au băut laptele primit la şcoală.

Târziu a precizat că trei dintre copii sunt în stare mai gravă, însă niciunul nu va rămâne internat în spital. Elevii vor fi lăsaţi să plece acasă în cursul serii.

Inspectorul şcolar general din Gorj, Ion Işfan, a declarat pentru MEDIAFAX că inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară şi de la Direcţia de Sănătate Publică au mers la şcoala din Berleşti, pentru a recolta probe din laptele distribuit copiilor la şcoală.

Işfan a mai spus că a băut şi el din laptele respectiv şi a constatat că gustul este modificat, deşi şcoala are frigider pentru a-l păstra în condiţii optime.

Termenul de valabilitate pentru lapte era noiembrie 2014.