6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:45
No menu items!

Lansarea candidaţilor USL pentru colegiile din București UPDATE

spot_img

Evenimentul de lansare a candidaţilor Uniunii Social Liberale pentru colegiile din Bucureşti la alegerile parlamentare din decembrie a început, joi, la Sala Palatului, în prezenţa a 5.000 de persoane şi a liderilor USL. Pe scenă au urcat cei 40 de candidaţi ai USL la Camera Deputaţilor şi Senat. Înaintea manifestării propriu-zise participanţii au putut viziona mai multe imagini de la lansarea candidaţilor USL pe ţară, care a avut loc la Arena Naţională. D.M.

UPDATE: Imnul Naţional, cântat ”aşa cum trebuie” la Sala Palatului

Lansarea candidaţilor USL de la Sala Palatului a început cu intonarea Imnului Naţional ”aşa cum trebuie”, după cum a anunţat de la microfon Eugen Nicolăescu. Cu alte cuvinte, cei aproape 5.000 de pariticpanţi au putut auzi imnul exclusiv orchestrat, strofă şi refren.

Săptămâna trecută, când USL şi-a prezentat programul de guvernare, din strofele imnului naţional au lipst cele în care era pomenit ”Traian”. Pe scenă s-au aflat cei 40 de candidaţi ai USL la Camera Deputaţilor şi Senat pe fundal fiind un ecran uriaş cu sigla ”România puternică” şi sigla USL. Cei din sală au putut viziona, până să înceapă evenimentul, secvenţe filmate de la lansarea candidaţilor Uniunii de la Naţional Arena. Din secvenţe nu au lipsit discursurile mai-marilor Victor Ponta şi Crin Antonescu. A urmat apoi prezentarea candidaţilor.

În timp ce ”clasicii” pesedişti sau penelişti au fost mai slab aplaudaţi, Gigi Becali a fost chiar şi fluierat în semn de entuziasm. Aplauze au mai primit şi ministrul de externe, Titus Corlăţean, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, dar şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Imediat după aceea, aplauzele au devenit mai slabe când a fost prezentat liderul UNPR, Gabriel Oprea. Marele absent dintre candidaţi a fost preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, care a primit aplauze în lipsă. (C.C.)