4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:25
No menu items!

Lanțul Gregory’s, încolțit de creditori. Unul dintre ei i-a cerut insolvența

spot_img

gregorys

Lanțul de restaurant tip fast food Gregory’s este la un pas de intrarea în insolvență, după ce unul dintre creditori a cerut luni declanșarea procedurii. În luna septembrie a anului trecut, proprietarii greci au anunțat că au un plan de reorganizare, astfel motivând închiderea a șase unități, după ce în 2008 restaurantul avea cele mai bune vânzări pe nișa lui.

Insolvența Gregory’s România SA a fost cerută de Capri Trade SRL, o societate imobiliară. Bilanțul pe 2011 arată că restaurantul avea datorii de peste 1,3 milioane de lei, la o cifra de afaceri netă de 3,2 milioane de lei și 30 de angajați.

“Schimbările care au survenit în reţeaua Gregory’s fac parte dintr-un plan de reorganizare care are drept scop îmbunătăţirea operaţiunilor şi a cadrului de dezvoltare, dar şi întărirea poziţiei companiei pe piaţă pe baze noi. Decizia de a închide anumite unităţi a fost luată având în vedere  că scopul nostru este de a menţine funcţionale unităţile sustenabile, astfel încât Gregory,s să poată oferi consumatorilor români în continuare produse de calitate la preţuri accesibile”, declarau reprezentanții companiei, în luna septembrie a anului trecut, pentru Economica.net.

Gregory’s a intrat în România în anul 2000, iniţial direct, înființând o subsidiară. În 2010 însă, managementul din Grecia a decis schimbarea strategiei, astfel că au început procesul de francizare cu scopul de a creşte afacerile companiei şi de a îmbunătăţi poziţia brandului în Capitală, după cum declara atunci noul manager al companiei, Spyros Klampatseas.

Prima unitate operată, pe care grecii au cedat-o unui francizat, a fost cea din Pipera, funcţională la acea vreme. Compania, care concurează pe piaţa restaurantelor de fast-food cu McDonald’s, KFC, SpringTime sau Subway a înregistat pierderi în fiecare an, din 2001 de când a intrat la nivel local.

Știre în curs de actualizare

Cosmina Croitoru