27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 16:03
No menu items!

Lafarge va vinde toate operațiunile din România, în cadrul strategiei globale de fuziune cu Holcim

spot_img

Cele două companii dețin împreună cinci fabrici de ciment în România

lafarge

Lafarge, unul dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel global, va vinde toate operațiunile pe care le deține în România, ca parte a planului de fuziune cu Holcim, anunțat în prima parte a acestui an.

Strategia implică vânzarea mai multor active, pentru a evita crearea unor monopoluri pe piețele naționale și pentru a atinge un grad superior de eficiență.

Lafarge își vinde active din Austria, Germania, România și Marea Britanie, iar Holcim va vinde active din Ungaria și Serbia. Ambele companii vor vinde active din Franța.

Viitorul grup, rezultat in urma fuziunii dintre Holcim si Lafarge, se va baza în proporție de 20% pe veniturile din Europa.

În 2013, Lafarge România a înregistrat un profit de 10 mil. €, la o cifră de afaceri de 155 mil. €.

În aprilie, Holcim a anunțat o tranzacție plătită în întregime în acțiuni prin care va achiziționa Lafarge, care va duce la crearea celui mai mare producător mondial de ciment, cu vânzări combinate de 44 miliarde de euro.

Lafarge are două fabrici de ciment în România – la Medgidia, și Hoghiz și o staţie de măcinare la Târgu Jiu .

Holcim SA deține două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd. A treia companie puternică pe piața din România este este Carpatcement, parte a grupului HeidelbergCement.

 S.Z.