22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:48
No menu items!

Lacul care transformă orice vietate în stană de piatră

spot_img

original

Exisă un lac în nordul Tanzaniei care ascunde un secret letal- transformă orice vietate care atinge apa din lac în stană de piatră. Acest fenomen rar este cauzat de diferitele chimicale din apă, provenite de la un vulcan din apropiere. Creaturile pietrificate par desprinse dintr-un film de groază, relatează gizmodo.com.

Calcified Swallow

Fotografiile creaturilor au fost realizate de Nick Brandt și publicate în noua lui carte “Across the Ravaged Land”(„Pe teren devastat”). S-a constatat că pH-ul apei are valori între 9 și 10,5, ceea ce înseamnă o alcalinitate foarte mare care va păstra creaturile în felul acesta pentru eternitate.

Nick Brandt scrie că a găsit creaturile pietrificate pe malul lacului Natron. Starea lor fiind cauzată de concentrația mare de sodiu și sare din apă, care provoacă calcifierea animalelor, păstrându-se perfect după ce se usucă.

original3

Inițial, creaturile erau împrăștiate pe mal, dar fotograful le-a adunat și le-a așezat în poziții naturale, “aducându-le la viață”, pentru a crea o serie de efecte inedite.

D.M.