4.2 C
București
marți, 2 martie 2021 - 9:01

La unii se poate. Toți cei 700 de angajați ai Senatului iau “spor de antenă”. Ce spune președintele Senatului

Toți cei 700 de funcționari ai Senatului primesc spor de antenă, dar preşedintele Senatului, Anca Dragu, anunţă că nu sunt ”sporuri incorecte” în instituţia pe care o conduce, fiind acordate doar 4 sporuri.

”La Senat nu am găsit sporuri incorecte. De fapt, sunt doar vreo 4 sporuri – de condiţii de muncă, de antenă, sporul de noapte, sporul de doctorat. În total, am numărat că 8-9% din totalul anvelopei salariale reprezintă sporuri. Este un procent foarte decent”, a declarat, vineri, la Digi 24, Anca Dragu.

Ea a mai precizat că sporul de antenă este primit de toţi cei 700 de salariaţi de la Senat.

Întrebată dacă i se pare corect acest spor, Dragu a afirmat: ”Cred că fiecare în ziua de astăzi ne desfăşurăm activitatea în apropierea unor antene şi avem un telefon mobil. Personal nu sunt adepta sporurilor, salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii şi condiţiile dificile”.

Proiectul de buget a pus în practică anunțurile din ultimele zile ale premierului, care a criticat acordarea unor nenumărate și inutile sporuri bugetarilor, subliniind că acestea vor fi acordate doar pe criterii de performanță, odată cu reformularea unor articole din Legea salarizării. 

„Am descoperit sporururi despre care nu stiam că există. Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță”, susținea, la Palatul Victoria, Florin Cîțu, în urmă cu o săptămână.

Emanuel Stan