-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 21:51
No menu items!

La un an de la condamnarea definitivă, deputații l-au scos pe Gigi Nețoiu de pe listă

spot_img

Camera Deputaţilor a luat act, astăzi, de încetarea mandatului de deputat al lui Gigi Neţoiu, care se află în închisoare din martie 2014

gigi-netoiu

Decizia definitivă de condamnare a lui Gigi Nețoiu a ajuns la Camera Deputaților încă de la emiterea ei, în martie 2014, numai că în document nu era trecut și motivul condamnării deputatului. Biroul Permanent al Camerei a considerat că nu a fost îndeplinită procedura, așa că a cerut Înaltei Curți un alt document, în care să fie trecute toate datele.

ÎCCJ a făcut, între timp, toate precizărle, așa că Biroul Permanent al Camerei Deputaților a luat act, proiectul de vacantare a locului de deputat al lui Neţoiu urmând a fi votat la şedinţa de vot final.

Secretarul BP al Camerei, Marcel Ciolacu a precizat că deputatul Gigi Neţoiu nu beneficiază de niciun drept bănesc de la Camera Deputaţilor, din momentul condamnării sale definitive cu închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul Transferurilor de fotbalişti.

Al. Maghiar