20.5 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 20:25
No menu items!

La Sofia, bulgarii îmbracă pomii cu haine. La București, românii umblă în chiloți. Scopul este același

spot_img

În timp ce românii importă evenimente și sărbători de la americani, precum campania indecentă „Ziua fără pantaloni la metrou”, vecinii noștri de la Sud de Dunăre se arată mult mai ingenioși, dar și mai cu gust.

Bulgarii au împânzit copacii din capitala Sofia cu haine groase de iarnă, pentru ca oamenii străzii să le îmbrace şi să facă faţă astfel gerului din sezonul rece. În câteva zile, numeroşi copaci din Sofia, capitala Bulgariei, au fost „îmbrăcaţi” cu haine de către locuitori, în cadrul unei campanii de ajutorare a oamenilor străzii.

Una dintre hainele groase ce a fost lăsată pentru a fi folosită mai apoi de un om nevoiaş este însoţită de următorul mesaj: „Nu sunt pierdută! Dacă ţi-e frig şi vrei să te încălzeşti, atunci acceptă acest gest din partea noastră. Sperăm ca tot mai mulţi oameni cu suflet mare să ne urmeze şi vrem ca Sofia să devină un loc mai bun!”.

Acţiunea a fost iniţiată de HiddenCash Sofia, iar acum tot mai mulţi oameni par să îmbrăţişeze această acţiune şi să îmbrace copacii din capitala Bulgariei, pentru ca oricine are nevoie de haine groase să le poată folosi.

La București, campania de donare de haine oamenilor nevoiași sau oamenilor străzii se desfășoară sub cu totul altă formă: cine are milă de aceștia trebuie să-și dea jos pantalonii sau, după caz, fusta, pentru a se plimba cu metroul în lenjerie intimă.

img

Emanuel Stan