-0.1 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 22:41
No menu items!

La PSD încep alegerile interne. „De jos în sus”, anunță Marcel Ciolacu

spot_img

Social-democrații încep alegerile interne în toate unităţile administrativ teritoriale şi localităţile în care partea de administraţie locală este a PSD. Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că în cel mult o lună de zile, Consiliului Politic Naţional al PSD va stabili calendarul exact.

PSD va intra în febra alegerilor în cel mult o lună.

„O să pregătim un Consiliul Politic Naţional într-o perioadă cât mai apropiată, maxim o lună de zile, pentru declanşarea alegerilor interne în PSD de jos în sus, în toate unităţile administrativ teritoriale şi toate localităţile din judeţele în care în acest moment autorităţile locale, primăriile de municipiu şi consiliile judeţene au fost câştigate de PSD, urmând să avem un program şi pentru restul judeţelor”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

La ședința de marți a PSD s-au luat în discuție și nemulțumirile unor primari care au primit mai puțini bani prin programul guvernamental Anghel Saligny, unul dintre cei care s-au plâns public fiind primarul Brăilei.

„Nu este normală această împărţire, trebuia făcută în funcţie de numărul de locuitori şi atunci cu siguranţă ar fi fost o împărţire echitabilă. Sumele sunt insuficiente. Am programat o întâlnire cu preşedintele CJ şi cu primarii săptămâna viitoare astfel încât să vedem exact care sunt sumele depuse în total pe judeţul Brăila şi care sunt sumele alocate”, a declarat Marian Dragomir, primarul Brăilei, la știrile TVR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut însă că împărțirea pe județe, așa cum a stabilit ministrul Dezvoltării, Atila Cseke, este una agreată în coaliția de guvernare. Cele mai mari sume din cele 52,5 miliarde de lei din programul de investiții Anghel Saligny, finanțat exclusiv din fonduri de la buget, au fost alocate pentru Suceava, Olt și Argeș, iar cele mai mici, la București, Ilfov și Brăila.

M. Nedelcu