9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 1:33

La multi ani, David Beckham!

spot_img

Aniversare David Beckham

David Robert Joseph Beckham este un fotbalist profesionist englez, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic. Marcă publicitară globală, Beckham apare în topul 100 FIFA al celor mai mari fotbaliști în viață, în viziunea marelui Pelé şi a fost numit și în topul “Time 100” 2004 al revistei „Time”, printre cele mai influente o sută de personalități din toată lumea.

Beckham este jucătorul de câmp care a îmbrăcat de cele mai multe ori tricoul naționalei engleze, a terminat pe locul doi cursa pentru trofeul „balonul de aur”, este singurul englez care a înscris la trei Cupe Mondiale diferite și cel de-al nouălea jucător din istoria Cupei Mondiale care a înscris de două ori din lovituri libere directe şi a fost căpitanul naționalei Angliei timp de şase ani consecutiv.

Prima apariție într-o echipă de club a fost la vârsta de şaptesprezece ani, iar cariera sa a început când a semnat un contract de jucător profesionist de fotbal cu Manchester United FC, cu un rol foarte important în dominația pe care această echipă a impus-o. A părăsit clubul și a devenit al treilea jucător englez care a încheiat un contract cu Real Madrid, apoi a semnat un contract pe cinci ani cu clubul Los Angeles Galaxy. David implineşte azi 38 de ani.

Beckham a devenit cel mai bine plătit jucător din istoria Major League Soccer, câştigând câte şase milioane și jumătate de dolari anual. Este căsătorit cu fosta componentă a formației Spice Girls, Victoria Posh și au patru copii împreună.

Roxana Mera

Articolul precedentGrădina Ghetsimani
Articolul următorCostume de baie la modă în 2013