14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 18:36

La mulţi ani, Tom Jones!

spot_img

La mulţi ani, Tom Jones!

Sir Thomas Jones Woodward este un cântăreț galez de muzică uşoară, care a vândut peste o sută de milioane de discuri.

Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii i-a acordat titlul de cavaler, recunoscându-i meritele pentru faptele făcute Commonwealth-ului și Regatului Unit.

Artistul a terminat şcoala la vârsta de şaisprezece ani, a fost lider vocal în trupa „Tommy Scott and the Senators”, la asociația Young Men Club Association, apoi i-a luat locul vocalistului Tommy Redman la un concert într-un centru YMCA şi şi-a început cariera solo.

A fost remarcat de Gordon Mills, manager faimos, care i-a propus să îl reprezinte și şi-a schimbat numele de scenă în Tom Jones. Tom Jones a devenit faimos prin interpretarea exuberantă, cu sex-appeal şi stilul vestimentar modern şi excentric, cu pantaloni strâmți și bluze cu gulere largi.

Companiile de înregistrări îi considerau stilul crud și neprelucrat, iar vocea foarte răgușită și mișcările copiau mișcările lui Elvis, aspecte care i-au pus piedică la început. Casa de înregistrări Decca a fost singura interesată și astfel a reuşit să înregistreze single-ul „Chills and fever”, care nu a avut mare succes, dar „It’s not unusual” a fost un hit-single instantaneu, deşi postul de radio BBC a refuzat inițial difuzarea.

R.M.