7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:13

La mulţi ani, Naomi Campbell!

spot_img

La mulţi ani, Naomi Campbell!

Supermodelul britanic s-a născut în Streatham, Londra şi este de origine jamaicană, după mama sa, dar cu rădăcini chineze, după tată, numele de familie al bunicii fiind Ming.

După dorința mamei sale, Valerie Campbell, Naomi nu şi-a întâlnit niciodată tatăl, care a părăsit-o la două luni după naștere, lăsând-o în grija mamei ei, în vârstă de doar optsprezece ani. În copilărie, Naomi era lăsată deseori în grija dădacei, deoarece mama sa era plecată în turnee europene, fiind balerină de profesie.

Naomi şi-a făcut prima apariție publică la vârsta de șapte ani, în videoclipul „Is This Love?” al lui Bob Marley. La vârsta de cincisprezece ani, în timp ce era studentă la Italia Conti Academy, Campbell a realizat un spot pentru modelul Ford, apoi s-a hotărât să își încerce norocul ca model, dând o probă pentru Elite Model Management. În august 1988, a apărut pe coperta revistei Vogue Paris, fiind singurul model de culoare care a apărut pe coperta acestei reviste.

În 1991, Campbell a contribuit vocal, împreună cu Vanilla Ice, la cântecul „Cool As Ice” şi apoi a scos albumul „Baby Women” care a avut ca single „Love and Tears”, fiind un adevărat insucces.

Roxana Mera