21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:01
No menu items!

La mulţi ani, Clint Eastwood!

spot_img

La mulţi ani, Clint Eastwood!

Actor, regizor, scenarist de film, producător, compozitor și politician american, câștigător a cinci premii Oscar, Clint Eastwood este cunoscut ca erou laconic de western și filme de acțiune, numărându-se printre cele mai de succes staruri ale lumii şi fiind recunoscut ca figură proeminentă în cinematografie.

Copil timid și introvertit, Clint a frecventat zece școli diferite, a absolvit liceul, a lucrat ca tăietor de lemne, fochist, vânzător la benzinărie și magaziner, apoi a fost înrolat în armată, unde a lucrat doi ani ca instructor de înot.

I s-a propus să-și încerce norocul la Hollywood, a trecut examenele la Universal Picture, a absolvit un curs de actorie si a început să joace roluri minore în televiziune. Ca regizor, Eastwood este cunoscut pentru modul eficient de a lucra, terminând de multe ori filmările înainte de termen și mereu în limitele bugetului prevăzut. Clint Eastwood s-a implicat în şaptesprezece filme ca și cântăreț și compozitor de coloane sonore și cântece.

A apărut pe primele pagini ale ziarelor, fiind votat primar al locului său natal, este membru al Partidului Republican și a sprijinit candidatura la președinție a lui Nixon ş a lui Reagan. Clint Eastwood a fost un hotărât oponent al conducerii Bush, împotrivindu-se războiului din Irak și considerându-l o mare greșeală.

R.M.