7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 2:33

La mare, fără bariere pentru podul de la Fetești

spot_img

CNADNR a instituit bariere inteligente la podul de la Fetești, taxa putând fi plătită prin SMS

bariera_pod_cernavoda

Din noaptea de miercuri de la ora 00.00, taxa de trecere a podului de la Fetesti poate fi platită prin SMS la numărul 7577, sau la statiile PECO din toată țara.

În cadrul CNADNR, sistemul va începe să funcționeze începând cu miercuri, ora 00.00, pe termen nelimitat. Am păstrat o barieră pentru plata cu cash. Banda de urgență de pe sensul București-Constanța se trasformă în bandă pentru cei care plătesc cash. Șoferii pot trimite SMS la numărul  7577, această facilitate  este disponibilă din această noapte. În benzinării se face similar cu cea pentru rovinietă

Cristian Andrei
director general adjunct al CNADNR

Oficialul Companiei de Autostrăzi  a precizat că plata taxei de trecere a podului de la Fetești se  poate achita până a doua zi la ora 24.00, tot prin SMS. Șoferii sunt obligați să furnizeze numărul de îamatriculare și categoria vehiculului. Cei care nu plătesc, primesc acasă proces verbal de contravenție, iar amenda o să vină acasă în 6  luni, au mai spus reprezentanții CNADNR.

Pe marginea autostrăzii București-Constanța, între nodurile rutiere sunt panouri prin care șoferii sunt informați  pentru plata taxei de trecere a podului de la Fetești. După ce trec de pod, sunt afișate alte panouri în care conducătorii auto sunt atentionați că dacă au uitat de plata taxei, să o achite până a doua zi la ora 24:00.

Șt. Etveș