vineri, 4 decembrie 2020 - 7:40

La ce trebuie să ne așteptăm la evenimentul de lansare de marți al Apple

Cercetătorii redau vederea pierdută la șoareci, printr-o intervenție genetică de reîntinerire a celulelor

Își amintesc celulele vechi și deteriorate cum era să fii tânăr? O echipă de cercetători de la Harvard afirmă că a reprogramat neuronii în...

Iohannis îndeamnă românii să meargă la urne indicându-le să voteze PNL

Președintele Klaus Iohannis încalcă din nou prevederile constituționale și se situează în afara poziției de arbitru pe scena politică, făcând campanie și îndemnând electoratul...

Sinucidere la ATI: un pacient cu covid și-a luat viața, spânzurându-se

Un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon ATI al Spitalului Județean din Galați, cazul fiind investigat de poliție pentru infracțiunea de...

Germania și Huawei: câtă încredere și cât control?

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Strategia germană privind rolul concernului tehnologic chinez Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G, pare să se apropie de forma finală. Ministrul federal de...

Cele mai așteptate noutăți sunt iPhone 6, portofelul electronic și aplicațiile din sănătate

The Apple logo is pictured at a retail store in the Marina neighborhood in San Francisco

Producătorul american Apple va organiza marți, pe 9 septembrie, un eveniment de lansare, în California, cele mai multe informații referindu-se la apariția smartphone-ului iPhone6 sau/și a unui nou model de ceas inteligent iWatch.

O analiză a agenției France Presse arată că Apple are cinci probleme majore pe care trebuie să le resolve pentru a face față ofensivei producătorilor asiatici din domeniul high-tech.

1. Cum să scape de fantoma lui Steve Jobs?

Apple pare incapabilă să mențină același ritm al inovării pe care îl avea înainte de moartea fondatorului Steve Jobs din 2011.

Actualul CEO Tim Cook ar putea să-și ia revanșa și să devinăpărintele unui nou dispozitiv la fel de revoluționar cum au fost Mac, iPhone sau iPad la vremea lor.

Experții se așteaptă la lansarea unui iWatch – ceasul intelligent conectat la aplicațiile smartphone-ului, iar unele dintre aplicații ar putea fi în domeniul sănătății. Deși design-ul ar fi 100% al lui Tim Cook, ideea vine tot de la Jobs și de la ambiția acestuia de a schimba sistemul se sănătate.

2. Mărirea ecranului la iPhone va duce la creșterea vânzărilor?

Recordul care ar trebui depășit este de 9 milioane de aparate iPhone 5C și 5S, vândute în primele trei zile de după lansarea de anul trecut.

Pentru a putea să răspundă provocărilor concurenților asiatici, Apple ar putea să se lanseze în sfârșit pe nișa ”phablet” – adică smartphone cu un ecran aproape la fel de mare cu al unei tablete.

Noul iPhone ar putea veni cu două variante de ecran 4,7 și 5,5 inci (11,9 și 14 cm), față de 4 inci (10,1 cm) la versiunile 5S și 5C.

Modelul mai mare ar putea canibaliza vânzarea tabletei iPad mini, dar nu va fi o problemă mare, în condițiile în care profiturile vor crește.

3. Va apărea un cip pentru plăți digitale?

Noul iPhone, dar probabil și iWatch, ar putea integra un cip care funcționează ca portofel electronic. Apple are avantajul că are deja datele bancare ale 800 de milioane de clienți, prin intermediul serviciului iTunes.

Noul serviciu de plată ar putea fi o sursă foarte bună de venituri, iar iWatch ar putea avea un avantaj competitiv decisive asupra altor ceasuri inteligente care sunt pe piață.

4. Ce se întâmplă cu securitatea datelor?

Este de notorietate scandalul recent al furtului unor fotografii cu nudurile unor actrițe americane. Apple este implicată prin faptul că pozeleerau păstrate în serviciul iCloud.

Unii experți au arătat însă că nu este vorba decât despre piratarea unor parole. Iar Apple este victima propriului success, pentru că este un brand ales de celebrități, deci și foarte vânat de hackeri.

Este probabil ca Tim Cook să promită noi măsuri de protecție pentru l’iCloud.

5. Vom avea parte de o surpriză?

Steve Jobs avea obiceiul să păstreze un element de final pentru prezentările sale, care devenea și cea mai urmărită știre. Surpriza ar putea fi anunțarea unui iPad mai mare. Dar s-ar putea să asistăm și la o surpriză pe invers: lipsa oricărui produs-bonus.

V.B.

 

Duel de mahala între Ponta și Cioloș. VIDEO

Cei doi candidați la alegerile parlamentare Victor Ponta și Dacian Cioloș, lideri ai partidelor Pro România și USR-PLUS, foști premieri ai României, au avut...

OMS ia în calcul „certificarea electronică” a vaccinării

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă statelor să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care și-au revenit din COVID-19, dar investighează perspectivele utilizării certificatelor...

Judecătorul Bogdan Mateescu, noul șef al CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Florin Deac în funcția de vicepreședinte. Judecătorul Bogdan...

Iohannis le-a întors spatele magistraților, după ce a ținut un discurs politic la ședința CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit, joi, aula Facultății de Drept pe post de tribună politică, fără a rata momentul de discursuri de campanie electorală,...

SUA schimbă regulile carantinei: Persoanele expuse la Covid, asimptomatice și cu test negativ, stau șapte zile izolate

Persoanele care ar fi putut avea expunere la coronavirus, dar care sunt asimptomatice, pot rămâne în carantină timp de șapte zile, în loc de...