3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:44
No menu items!

La ce trebuie să ne așteptăm la evenimentul de lansare de marți al Apple

spot_img

Cele mai așteptate noutăți sunt iPhone 6, portofelul electronic și aplicațiile din sănătate

The Apple logo is pictured at a retail store in the Marina neighborhood in San Francisco

Producătorul american Apple va organiza marți, pe 9 septembrie, un eveniment de lansare, în California, cele mai multe informații referindu-se la apariția smartphone-ului iPhone6 sau/și a unui nou model de ceas inteligent iWatch.

O analiză a agenției France Presse arată că Apple are cinci probleme majore pe care trebuie să le resolve pentru a face față ofensivei producătorilor asiatici din domeniul high-tech.

1. Cum să scape de fantoma lui Steve Jobs?

Apple pare incapabilă să mențină același ritm al inovării pe care îl avea înainte de moartea fondatorului Steve Jobs din 2011.

Actualul CEO Tim Cook ar putea să-și ia revanșa și să devinăpărintele unui nou dispozitiv la fel de revoluționar cum au fost Mac, iPhone sau iPad la vremea lor.

Experții se așteaptă la lansarea unui iWatch – ceasul intelligent conectat la aplicațiile smartphone-ului, iar unele dintre aplicații ar putea fi în domeniul sănătății. Deși design-ul ar fi 100% al lui Tim Cook, ideea vine tot de la Jobs și de la ambiția acestuia de a schimba sistemul se sănătate.

2. Mărirea ecranului la iPhone va duce la creșterea vânzărilor?

Recordul care ar trebui depășit este de 9 milioane de aparate iPhone 5C și 5S, vândute în primele trei zile de după lansarea de anul trecut.

Pentru a putea să răspundă provocărilor concurenților asiatici, Apple ar putea să se lanseze în sfârșit pe nișa ”phablet” – adică smartphone cu un ecran aproape la fel de mare cu al unei tablete.

Noul iPhone ar putea veni cu două variante de ecran 4,7 și 5,5 inci (11,9 și 14 cm), față de 4 inci (10,1 cm) la versiunile 5S și 5C.

Modelul mai mare ar putea canibaliza vânzarea tabletei iPad mini, dar nu va fi o problemă mare, în condițiile în care profiturile vor crește.

3. Va apărea un cip pentru plăți digitale?

Noul iPhone, dar probabil și iWatch, ar putea integra un cip care funcționează ca portofel electronic. Apple are avantajul că are deja datele bancare ale 800 de milioane de clienți, prin intermediul serviciului iTunes.

Noul serviciu de plată ar putea fi o sursă foarte bună de venituri, iar iWatch ar putea avea un avantaj competitiv decisive asupra altor ceasuri inteligente care sunt pe piață.

4. Ce se întâmplă cu securitatea datelor?

Este de notorietate scandalul recent al furtului unor fotografii cu nudurile unor actrițe americane. Apple este implicată prin faptul că pozeleerau păstrate în serviciul iCloud.

Unii experți au arătat însă că nu este vorba decât despre piratarea unor parole. Iar Apple este victima propriului success, pentru că este un brand ales de celebrități, deci și foarte vânat de hackeri.

Este probabil ca Tim Cook să promită noi măsuri de protecție pentru l’iCloud.

5. Vom avea parte de o surpriză?

Steve Jobs avea obiceiul să păstreze un element de final pentru prezentările sale, care devenea și cea mai urmărită știre. Surpriza ar putea fi anunțarea unui iPad mai mare. Dar s-ar putea să asistăm și la o surpriză pe invers: lipsa oricărui produs-bonus.

V.B.