-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 2:56
No menu items!

La alegerile europarlamentare vor fi organizate 190 de secții de votare în străinătate

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a finalizat lista secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, numărul acestora fiind de 190, potrivit unui comunicat al MAE.

Conform sursei citate, secțiile vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice și consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, precum și în teatrele de operațiuni din Afganistan.

“Lista finală a secțiilor de votare a fost omologată pe baza experienței anterioare în organizarea alegerilor europarlamentare, respectiv a numărului de alegători înregistrat la scrutinele din 2007 și 2009. La alegerile europarlamentare cetățenii români din străinătate pot opta pentru exercitarea dreptului de vot pentru alegerea reprezentanților țării de reședință în Parlamentul European”, se arată în comunicat.

Potrivit MAE, la alegerile europarlamentare din 2007, în străinătate și-au exercitat dreptul de vot  aproximativ 22.000 de cetățeni români, iar la cele 2009 au fost înregistrați la vot aproximativ 14.000 de cetățeni români, în ambele situații fiind organizate tot 190 de secții de votare.

D.M.