17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:15
No menu items!

La 4 zile după accident, Poliția Capitalei ne spune unde se grăbea polițistul care a spulberat fetele pe trecerea de pietoni

spot_img

La patru zile de la accidentul provocat de agentul secției 5 poliție, care a lovit pe o trecere de pietoni două fete care mergeau la școală, Poliția Capitalei a transmis, într-un comunicat, unde se grăbea polițistul.

Polițistul nu era într-o misiune urgentă, dar era „în exercitarea atribuțiilor de serviciu”. Mai exact, participa, conform unui plan de acțiune, „la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ. Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației”, conform Poliției Capitalei.

Presa a dat informații pe surse conform cărora agentul Constantin Popescu se grăbea să ajungă chiar la școala la care învățau cele două fete, unde polițiștii de la secția 5 au mai ținut cursuri de educație rutieră în ultima vreme.

Poliția Capitalei a dat aceste detalii despre misiunea în care era agentul angajat din sursă externă doar după ce ziariștii au dat informații pe surse, și mai mult ca să dezmintă aceste informații. 

„Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs. La nivelul Poliției Capitalei structura abilitată sa desfășoare cursuri de educație rutieră este Biroul Educație Rutieră din cadrul Brigăzii Rutiere. Polițiștii din cadrul secțiilor, alături de structura de prevenire de la nivelul Poliției Capitalei, pot și desfășoară activități de educație antiinfractională”, mai transmite Poliția Capitalei.

Bâlbele oficialilor au continuat pe această temă. În timp ce șeful Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet, spunea că agentul nu era într-o misiune urgentă, ci se întorcea către secția de poliție de la activități specifice, ministrul de interne Lucian Bode a declarat, luni, după 4 zile de tăcere, că polițistul mergea către o misiune care nu era urgentă.

Lucian Bode, ministrul de Interne: „Efectua o misiune polițienească la solicitare structurilor de evidența populației, verifica persoane la domiciliu. Nu era misiune urgentă”.

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: „Se îndrepta spre secția 5, își desfășurase activitatea”.

Marilena Nedelcu