11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 3:54
No menu items!

L. Orban: „Proiectul de desființare a SIIJ nu a putut fi pus pe ordinea de zi de luni din cauza PSD”

spot_img

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că PSD a blocat, luni, în comitetul liderilor, introducerea pe ordinea de zi pentru dezbatere și vot a proiectului de lege privind desființarea Secției Speciale de Investigare a Magistraților (SIIJ).

„În comitetul liderilor, liderul grupului PSD a refuzat să supună la vot propunerea PNL de introducere la dezbatere si vot pe articole. Nu e nicio problemă, vom dezbate miercuri și tot miercuri va fi vot final. Dacă liderul grupului PSD va refuza abuziv să dea curs solicitărilor PNL, îmi voi asuma eu conducerea comitetului liderilor, am acest drept ca președinte al Camerei Deputaților”, a mai declarat Ludovic Orban.

Orban a adăugat că PNL susține amendamentul UDMR privind trimiterea în judecată a magistraților doar cu avizul CSM.

După ce, inițial, a primit avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), proiectul de lege a fost avizat negativ și de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. Săptămâna trecută, dezbaterile au fost tensionate și în Comisia Juridică, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Corina Corbu, și cel al CSM, Bogdan Mateescu părăsind iritați ședința.