Lăzăroiu: Geoană, o variantă mai bună decât Ponta pentru funcţia de premier UPDATE

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a recunoscut  că nu îl vede pe Victor Ponta premier şi după alegerile din 9 decembrie, explicând totodată că, potrivit Constituţiei, şeful statului poate desemna o altă persoană din USL.

“Eu nu-l văd pe Victor Ponta premier. Din cauza problemelor pe care şi le-a creat singur. Ştiind şi atmosfera din PSD, pot să dau ca 100% sigur acest lucru. Poţi să-l pui premier, dar patru ani nu va avea nicio uşă deschisă la Bruxelles. Nici socialiştii nu sunt încântaţi de plagiatul lui. Şi ei îşi dau seama că e o povară ca imagine”, a spus Lăzăroiu. El consideră că şeful statului are foarte multe motive să nu desemneze premier persoana livrată de USL pe 10 decembrie, chiar dacă alianţa câştigă majoritatea.

În opinia consilierului prezidenţial, o variantă mai bună decât Ponta pentru funcţia de prmier ar putea fi chiar şi Mircea Geoană care, deşi a făcut greşeli, nu are problemele de credibilitate ale lui Victor Ponta. “Vom fi surprinşi cât de uşor se va crea o majoritate după alegeri, în ciuda ameninţărilor cu suspendarea avansate înaintea campaniei electorale”, a completat Lăzăroiu. (A.M)

UPDATE: Ponta: Lăzăroiu, o vrăjitoare care spune prostii

Sebastian Lăzăroiu își dă cu părerea referitor la niște lucruri despre care nu are habar, a spus Ponta, răspinzând astfel aprecierilor lui Lăzăroiu, pontivit cărora Geoană ar fi mai potriviz pentru funcţia de premier.
“Domnul Sebastian Lăzăroiu îşi dă cu părerea referitor la lucruri despre care nu are habar. Domnul Lăzăroiu nu e ăla care spunea că nu voi fi niciodată prim-ministru? Să tot răspund la prostiile unuia nu sunt dispus, să răspund la vrăjitoarea Lăzăroiu”, a spus Victor Ponta.

UPDATE: 16.21: Geoană: Rolul lui Lăzăroiu e acela de a crea bombiţe 

Mircea Geoană nu gustă scenariul consilierului prezidenţial. “E o încercare de a crea disensiuni şi teamă în tabăra USL. Rolul domnului Lăzăroiu e acela de a crea bombiţe, de a crea puţin venin la nivelul USL, a comentat Geoană. În opinia sa, în mod normal, cel care conduce partidul e îndreptăţit să meargă pe această funcţie dacă USL câştigă alegerile (cu peste 50%, n.red.). Dacă USL nu face, Doamne-fereşte, 50%, e altceva, atunci intrăm într-o discuţie despre rolul preşedintelui”.

NICIUN COMENTARIU