18.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 4:03
No menu items!

Kuweitul își recheamă ambasadorul din Iran

spot_img

Kuweitul și-a rechemat marți ambasadorul din Iran, în semn de protest față de atacurile care au vizat misiuni diplomatice saudite în Iran. Kuweit a devenit, astfel, a patra țară din Golf care rupe sau reduce relațiile cu Iranul, a anunțat agenția KUNA, citată de Agerpres.

O sursă oficială din cadrul Ministerului de Externe a afirmat că ministrul l-a rechemat pe ambasadorul statului Kuweit în Republica Islamică Iran în această dimineață, pe fondul atacurilor lansate de o mulțime de demonstranți asupra unor legații saudite, a anunțat agenția KUNA. Protestele au survenit în urma execuției de către Arabia Saudită a liderului religios șiit Nimr Baqer al-Nimr, un critic virulent al dinastiei conducătoare de la Riad.

În ultimele zile, Arabia Saudită și Bahreinul au rupt relațiile diplomatice cu Iranul, în timp ce Emiratele Arabe Unite și-au chemat ambasadorul din Iran și au redus nivelul relațiilor diplomatice.

Kuweitul nu l-a expulzat pe ambasadorul iranian și nici nu a redus semnificativ nivelul relațiilor diplomatice, limitându-se doar să-și cheme ambasadorul de la post de la Teheran.

Kuweitul, unde o treime dintre locuitori sunt șiiți, a menținut relații bune cu Teheranul, în pofida dezmembrării, în august anul trecut, a unei celule de 26 de persoane acuzată că a spionat în favoarea Iranului.

R.D.