4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:37
No menu items!

Kremlinul dezminte informaţiile potrivit cărora Vladimir Putin ar avea cancer

spot_img

Cotidianul New York Post a precizat că Putin ar avea cancer pancreatic în fază terminală

 Rusia va restructura înprumutul acordat Ciprului

Kremlinul a dezminţit miercuri zvonurile privind eventuale probleme de sănătate ale preşedintelui rus Vladimir Putin, în condiţiile în care anumite organizaţii de presă occidentale au relatat în ultima perioadă că liderul rus ar avea cancer, informează AFP.

“Acestea sunt aşteptări zadarnice. (Cei care difuzează astfel de zvonuri-n.r.) să tacă. Totul este bine”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia oficială TASS.

Săptămâna trecută, cotidianul american New York Post a precizat că Putin ar avea cancer pancreatic în fază terminală şi ar fi tratat de un medic german, pe care l-a cunoscut în urmă cu zeci de ani, când era agent KGB în Germania.

“Acest lucru explică de ce Vladimir Putin este atât de grăbit să invadeze Ucraina”, subliniază publicaţia americană.

De asemenea, în 2012, în Rusia au circulat zvonuri privind sănătatea lui Vladimir Putin, după ce liderul rus şi-a amânat mai multe deplasări în străinătate şi a fost văzut şchiopătând.

Presa rusă afirma atunci că Putin suferea din cauza agravării unei vechi răni la coloana vertebrală, dar aceste informaţii au fost dezminţite ferm de Kremlin.