20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 13:27
No menu items!

Kremlinul, atac la autoritățile din Moldova după reținerea lui Igor Dodon: „Sunt practici de persecuție”

spot_img

Autoritățile de la Moscova lansează un atac dur la adrea autorităților din Republica Moldova, după reținerea fostului președinte moldovean Igor Dodon. Kremlinul este alarmat de folosirea unor „practici de persecuție” împotriva lui Igor Dodon, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov.

Anterior, presa a relatat despre percheziția din casa fostului președinte și reținerea lui Dodon, iar în timpul unei discuții cu Peskov, jurnaliștii i-au cerut luni secretarului de presă să comenteze aceste informații.

„În primul rând, aceasta este o problemă internă a Moldovei. În al doilea rand: desigur, suntem alarmați că această practică și persecuție se aplică din nou celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații de prietenie reciproc avantajoase cu Federația Rusă, adică cu țara noastră. Prin urmare, noi, desigur, am dori să sperăm și am dori să fim siguri că toate drepturile legale ale lui Dodon vor fi respectate”, a spus Peskov, relatează Interfax.

Fostul președinte moldovean Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore în cadrul unui dosar penal deschis în baza a patru articole din Codul Penal, inclusiv trădare, a declarat, marți dimineață, Mariana Cherpec, o purtătoare de cuvânt a Parchetului General.

Raluca Dan