12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 23:37

Kraft Foods România şi-a schimbat numele în Mondelez România

spot_img

Kraft Foods România şi-a schimbat numele în Mondelez România

Kraft Foods România S.A., companie care activează pe piața de cafea, ciocolată şi biscuiţi, și-a schimbat numele în Mondelez România S.A., începând cu 25 aprilie 2013.

Modificarea s-a produs la nivel mondial, în contextul în care grupul Kraft Foods s-a împărţit în două companii publice – o companie de snacks la nivel global, care se numește Mondelēz International şi o companie de produse de băcănie, în America de Nord, care îşi menţine numele de Kraft Foods Group.

Decizia de a împărţi compania s-a datorat strategiei diferite de creştere şi dezvoltare între categoriile de snacks şi celelalte produse alimentare din portofoliul companiei. Aceste categorii aveau nevoie de direcţii noi de dezvoltare, elaborate în pieţe separate, potrivit unui comunicat al companiei.

Mondelez România va pastra același portofoliu de produse, având ca branduri principale Jacobs, Nova Brasilia, Tassimo, Milka, Toblerone, Poiana, Africana, BelVita, Oreo și Halls.

Reprezentanții companiei au afirmat că vor să-și consolideze poziția de lider de piaţă în categoriile de cafea, ciocolată şi biscuiţi în România, prin investiţii și extinderea gamei de produse.

 Vlad Bârleanu