18.7 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 10:48
No menu items!

KPMG: Acționarii Astra SA au aprobat majorarea capitalului social

spot_img

 Astra Asigurări a mai trecut o etapă în procesul de administrare specialăkpmg

Acționarii Astra SA reuniți în Adunarea Generală Extraordinară din 12 mai 2014 au aprobat planul de majorare a capitalului social al companiei de asigurări cu 490 de milioane de lei în mai multe etape, a anunțat KPMG, administratorul special al societății de asigurări.

Prima tranșă a majorării de capital este de aproximativ 70 de milioane de lei, iar tot procesul se va derula în decurs de un an.

Majorarea capitalului social este una din măsurile care urmează a fi luate pentru relansarea activității, prevăzute în planul de redresare financiară al Astra SA prezentat către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în cadrul raportului depus de KPMG pe 25 martie 2014 şi aprobat în ședința Consiliului ASF din 7 aprilie 2014.

Acționarii au delegat atribuția de majorare a capitalului social în etape succesive către administratorul special sau directoratul societății, după caz. Această măsură are ca finalitate îmbunătățirea indicatorilor prudențiali ai societății, potrivit unui comunicat al KPMG.

Reprezentanții KPMG au declarat că succesul planului de redresare este dependent într-o foarte mare măsură de susținerea lui de către acționarii Astra.

”În conformitate cu legislația în vigoare, fără această aprobare a AGEA, el nu ar fi putut fi dus la îndeplinire oricât de favorabil ar fi fost companiei, pieței și asiguraților, dar aprobarea este doar primul pas spre implementare. Așteptăm în continuare susținerea planului de către acționarii existenți ai Astra, așa cum de altfel aceștia și-au manifestat intenția pe parcursul dezbaterilor din timpul AGEA”

KPMG

KPMG amintește că, în calitate de administrator special, contribuie la reechilibrarea parametrilor financiari ai societății de asigurare Astra, astfel încât toate drepturile asiguraților să fie protejate corespunzător. Pentru acest mandat, KPMG a pus la dispoziție o echipă specializată de profesioniști în asigurări, restructurari de companii, finanțe, fiscalitate, avocatură, actuariat și specialiști în tehnologia informației.

Pe data de 18 februarie, Dan Radu Rușanu, fostul președinte al ASF, a anunțat că Astra SA, controlată de miliardarul Dan Adamescu, a intrat în administrare specială, în urma constatării unor nereguli majore, printre care acordarea unor împrumuturi intragrup, nerecuperate, de 110 milioane de lei, din care 102 milioane lei către Medien Holding, care deține cotidianul România Liberă.

Pe data de 26 martie, KPMG a anunțat că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară un raport privind planul de redresare al societății Astra Asigurări.

V.B.