36.1 C
București
miercuri, 28 iulie 2021 - 14:38

KPMG a depus la ASF raportul despre redresarea financiară a societății Astra Asigurări

spot_img

  kpmg

Compania KPMG Advisory a anunțat joi că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară un raport privind planul de redresare al societății Astra Asigurări, în calitate de administrator special.

Raportul a fost depus marți, iar ASF urmează să analizeze și, eventual, să aprobe măsurile de redresare.

”KPMG s-a concentrat pe diagnosticarea situației de fapt și identificarea acțiunilor care trebuie avute în vedere pentru asigurarea continuității și relansării activității companiei Astra și a propus în acest sens ASF un Plan care cuprinde o serie de măsuri de natură prudențială pe termen scurt și mediu în scopul redresării financiare a societății. Asteptăm ca ASF să își formuleze punctul de vedere asupra planului în cel mai scurt timp, urmând ca toate părțile implicate să contribuie la succesul implementării lui în perioada imediat următoare”

KPMG Advisory

Pe data de 18 februarie, Dan Radu Rușanu, fostul președinte al ASF, a anunțat că Astra SA, controlată de miliardarul Dan Adamescu, a intrat în administrare specială, în urma constatării unor nereguli majore, printre care acordarea unor împrumuturi intragrup, nerecuperate, de 110 milioane de lei, din care 102 milioane lei către Medien Holding, care deține cotidianul România Liberă.

KPMG a mai transmis că activitatea companiei Astra SA se desfașoară in parametri normali, fiind obligată să onoreze toate solicitările care decurg din polițele de asigurare. Măsura redresării financiare prin administrator special este menită să contribuie la re-echilibrarea inicatorilor financiari ai societății de asigurare și să asigure continuitatea afacerii.

 Vlad Bârleanu