9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:26

Kovesi: „Vă doresc la revedere!”

spot_img

Bilanțul festivist al DNA de miercuri, în cadrul căruia toți participanții, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, și-au declarat susținerea față de Laura Codruța Kovesi, s-a încheiat pe măsură. 

După ce a justificat incompetența unor subordonați printr-un atac furibund la adresa Curții Constituționale a României (CCR), punând accentul pe decizia privind dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu și atribuind CCR întreaga vină pentru o pătrime din achitările încasate, Kovesi s-a declarat optimistă. A perceput ca atare mesajele pe care i le-au transmis toți cei prezenți, cărora a ținut să le mulțumească pentru susținere. 

“S-a vorbit mult despre mine, mai ales în ultimele zile. Sunt lucruri adevărate, lucruri neadevărate, dar astăzi am să spun un lucru adevărat despre mine. Sunt o persoană optimistă şi colegii ştiu acest lucru. Nu mă bazez doar pe ceea ce simt. (…) S-a spus aici că trecem printr-o perioadă de criză. Da, este o situaţie de criză pe care nu ne-am dorit-o. Cred că până la anul trebuie să dovedim împreună dacă optimismul meu este real sau nu. Această situaţie de criză nu o poate rezolva nimeni, doar noi o putem rezolva. (…) Acest moment greu al instituţiei îl putem gestiona doar noi şi îl putem rezolva doar noi. Noi trebuie să ne ajutăm singuri. Sper ca, în acest an, prin comportamentul nostru să dovedim că suntem o structură de elită şi că ceea ce s-a întâmplat în acest an au fost doar nişte cazuri singulare. Rămâne la prezentarea raportului de activitate de anul viitor să vedem dacă optimismul meu a fost exagerat”, a spus șefa DNA.

La final, Kovesi a ținut să le amintească doamnelor prezente că joi vine, totuși, primăvara, în ciuda viscolului și a gerului de afară, și a declarat încheiată ședința de bilanț astfel: “Vă doresc tuturor la revedere>>!

Raluca Dan