23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:18
No menu items!

Kovesi și Berbeceanu au chefuit la nunta unde șefa DNA i-a fost nașă fostului șef al Poliției Sibiu

spot_img

Lumea Justitiei a publicat, vineri, dovada că fostul şef al BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu, şi şefa DNA Laura Kovesi aveau o relaţie apropiată şi că se învârteau în aceleaşi cercuri.

Două poze, postate pe pagina Facebook a lumeajustitiei.ro de un cititor, au fost realizate în anul 2007, la o nuntă la care Laura Kovesi ar fi fost nașă. Mai exact, nașa comisarului Adrian Drăghici, de la Biroul Operaţiuni Speciale Alba, ajuns ulterior şeful Poliţiei Sibiu.

În prima poză, comisarul Traian Berbeceanu (foto 1) poate fi văzut cât se poate de clar, Laura Kovesi fiind în rochie maro, cu spatele. În cea de-a doua poză (foto 2), Laura Kovesi este la masă, iar în stânga imaginii Train Berbeceanu este cu spatele. La aceeaşi masă la care stătea actuala şefa DNA, pe atunci Procuror General al României, poate fi văzut şi tatăl Laurei Kovesi, fostul şef al Parchetului Judecătoriei Mediaş, procurorul Ioan Lascu (foto 2 stânga).

Nunta unde au fost făcute aceste poze ar fi avut loc la Hotelul Ramada din Sibiu. De altfel, după cum puteţi vedea decorul Hotelului Ramada (foto 3 şi 4) seamănă cu cel în care au fost realizate fotografiile cu Berbeceanu şi Kovesi.

După reținerea, arestarea și anchetarea lui Berbeceanu de către DIICOT Alba Iulia, DNA a pornit un adevărat război împotriva celor care i-au făcut dosar comisarului-șef de la „Crimă Organizată”. Astfel, procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean, alături de poliţistul Alin Muntean, au fost puşi sub acuzare de DNA, urmărindu-se evident salvarea comisarului Berbeceanu, fost colaborator în anchete al Laurei Codruța Kovesi. Prima mişcare făcută de DNA împotriva lui Mureşan, Muntean şi Cean a avut loc în martie 2014. Atunci, procuroarea Claudia Roşu a declanşat urmărirea penală împotriva fostului şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, împotriva poliţistului Alin Muntean pentru abuz în serviciu şi complicitate la represiune nedreaptă, iar împotriva procurorului Nicolaie Cean pentru complicitate la abuz în serviciu. Efectuarea urmăririi penale a fost dispusă prin ordonanţa din 18 martie 2014.

Andrei Tudor