21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:13

Kovesi se alege cu încă o plângere penală

spot_img

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, va depune o plângere penală pe numele șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și a șefului Secției I, Gheorghe Popovici.

Anunțul a fost făcut în sala de judecată de avocatul Alinei Bica, Doru Trăilă, care a precizat că plângerea va fi depusă la Parchetul General.

Apărătorul a cerut, la termenul de luni, de la instanța spuremă, încuviințarea depunerii unui supliment de probe, fiind vorba despre o plângere penală care urmează să fie înregistrata la Parchetul General.

Este vorba despre dosarul ANRP, în care fosta șefă DIICOT este cercetată penal alături de Horia Simu și fostul șef al ANAF, Șerban Pop.

Fosta șefa DIICOT îi acuză pe Laura Codruta Kovesi și Gheorghe Popovici de cercetare abuzivă și represiune nedreaptă.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef adjunct Marius Iacob şi procurorul Gheorghe Popovici sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară (IJ), în urma sesizării formulate de pocurorii Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş, revocaţi din DNA.

Este ce-a de-a patra plângere penală pentru care Laura Codruța Kovesi ar putea fi cercetată de Parchetul General, după cele depuse de Rudel Obreja, Daniel Dragomir și Sebastian Ghiță.

Andrei Tudor