19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:11
No menu items!

Koveși refuză a treia oară să se prezinte în fața comisiei parlamentare de anchetă

spot_img

Laura Codruţa Koveși, șefa Direcției Naționale Anticorupție, a refuzat din nou să se prezinte la audierile programate pentru luni, în Parlamentul României, în fața Comisiei de anchetă care vizează alegerile din 2009, potrivit postului Antena3. Aceasta este a treia oară când șefa DNA refuză să fie audiată.  

Într-o nouă scrisoare trimisă comisiei, Koveși se justifică prin faptul că nu deține date care ar putea lămuri situația anchetată.

Comisia încearcă să afle dacă şefa DNA a fost în sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea scutinului prezidențial din 2009, așa cum a relatat Dan Andronic, jurnalist și fost consultant politic. Membrii Comisiei își justifică insistența printr-o decizie a Curții Constituționale și prin amenințarea cu o plângere penală pentru obstrucționare sau împiedicarea aflării adevărului.

Kovesi a mai refuzat de două ori să se prezinte în faţa comisiei de anchetă. Până acum, au mai refuzat prezența Gabriel Oprea și Florian Coldea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. Acesta a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

T.S.