20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 11:44

Kovesi: Nu mă consider cea mai de temut femeie din România

spot_img

Șefa DNA spune că este un om obișnuit, o femeie ca oricare altă femeie de vârsta sa

Kovesi Laura_SZ

Considerată a fi cea mai puternică femeie din România, Laura Codruța Kovesi spulberă, în cadrul unui interviu, glumele făcute pe seama sa potrivit cărora „bea lacrimi de corupt, în loc de cafea” sau că „se vopsește cu sânge, nu cu vopsea”.

Procuroru-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu revistei Elle, care va apărea integral în numărul din luna mai. În cadrul acestui interviu, din care revista Elle publică pe site doar două întrebări, Codruța Kovesi nu se consideră „cea mai de temut femeie din România”, în ciuda glumelor făcute pe seama sa, dar care o amuză. Sunt un om ca oricare alt om, o femeie ca orice altă femeie de vârsta mea”, spune Kovesi, precizând că toți cei care o cunosc și intră în contact cu ea își dau seama că „sunt un om obișnuit”.

Ştiu că sunt multe glume care circulă în spaţiul public despre mine. Există un website care tot timpul face glume şi care a scris despre mine că eu nu beau cafea dimineaţa, ci lacrimi de corupt, că nu mă vopsesc pe par cu vopsea, ci cu sânge de corupt, că cineva a vrut să-mi ofere un mărţişor de 1 martie şi eu nu am vrut să-l primesc că nu avea chitanţa şi l-am arestat. Mă amuză să citesc asemenea lucruri

Laura Codruța Kovesi

FOTO: elle.ro
FOTO: elle.ro

Șefa DNA spune că este greu să mențină un echilibru între muncă și viața personală. Ea precizează că are și un avantaj pe plan profesional, dar care poate fi considerat un dezavantaj în viața personală – nu are copii și nici soț, astfel că foarte multe din problemele curente pe care le are o mamă și o soție, eu nu le am, ceea ce-mi conferă mai mult timp pentru serviciu”.

Deci n-aş putea să spun că este un echilibru, dar cred că în acest moment ocup o poziţie foarte importantă şi toată energia pe care o am trebuie să o îndrept şi să o folosesc pentru a-mi îndeplini atribuţiile. Pentru mine, acum, cariera este mult mai importantă decât viaţa personală. Sunt foarte mulţi oameni care depind de mine, este o instituţie care evoluează sau involuează în funcţie de deciziile pe care le iau, şi asta e prioritatea mea. Sigur că sunt momente, cum este duminică, în care îţi doreşti să ai familie, să ai copii, să fii într-un alt mediu. Dar de fiecare dată mă gândesc că acum am o misiune de îndeplinit şi asta este mult mai important.

Laura Codruța Kovesi

Andi Topală