14.5 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 20:42

Kovesi-Maior, întâlnire secretă la New York, după discursul de la ONU

Kovesi și Maior au avut o întâlnire secretă la New York, în perioada în care șefa DNA a ținut discursul la Națiunile Unite, potrivit dezvăluirilor făcute de un jurnalist român din SUA.

Jurnalistul român, Luca Grigore Culian, redactor-șef la New York Magazin, a spus, sâmbătă seară, la Antena 3, că Laura Codruța Kovesi a avut o întâlnire secretă, la New York, cu ambasadorul României în SUA, George Maior. „Kovesi și Maior au ajuns în aceeași zi la New York”, a spus el.  Culian a explicat că a făcut solicitare la Ambasadă, iar de acolo i s-a transmis că George Maior nu are în program o întâlnire cu Kovesi. Cu toate acestea, George Maior și ceilalți oficiali ai Ambasadei și-au anulat participarea la un eveniment, unde ar fi trebuit să țină inclusiv discursuri, pentru a se întâlni cu Laura Codruța Kovesi.

Motivul oficial pentru care Laura Codruța Kovesi a fost în SUA a fost pentru a susține un discurs la ONU despre importanța luptei anticorupție. Vizita venea înaintea deciziei Curții Constituționale, în care s-a dat undă verde pentru revocarea din funcție a procurorului șef DNA.

Olimpia Diaconiuc