9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:27
No menu items!

Kovesi: Este posibil să apară persoane importante în dosarul „Microsoft-EADS”

spot_img

Șefa DNA a declarat că „ne putem aștepta la orice” în cadrul anchetei

Kovesi Laura_SZ 

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, joi, că prejudiciul în dosarul „Microsoft-EADS” este în evaluare, dar contractele care fac obiectul anchetei au o valoare ce depășește peste 1 miliard de euro și că este posibil să fie urmărite penal persoane cu funcții importante, la vremea derulării faptelor sau în prezent.

În acelaşi dosar care vizează şi licenţele Microsoft sunt verificate şi contractele denumite de presă EADS. Au fost încheiate în aceeaşi perioadă de timp. Nu avem două dosare diferite, Microsoft şi EADS. Avem un singur dosar în care sunt verificate toate aceste contracte, a spus Kovesi în cadrul unui interviu acordat ziare.com.

Șefa DNA a precizat că „pe contractele care au vizat licenţele Microsoft deja au fost făcute învinuiri, ceea ce nu s-a reuşit şi pe contractele cu EADS, urmare a modului în care e administrat probatoriul. În acest dosar cu EADS s-au făcut aproape zilnic audieri, ridicări de documente, percheziţii domiciliare, la firme, au fost ridicate foarte multe calculatoare care sunt în procedura unor percheziţii informatice”.

Codruța Kovesi a subliniat că, în acest dosar „se lucrează ritmic”.

Avem persoane care au venit să colaboreze, avem mulţi funcţionari care au dat declaraţii în dosar şi cu siguranţă se va ajunge la învinuiri de persoane. Nu ne interesează calitatea şi numărul persoanelor care vor fi învinuite. Procurorii DNA vor continua acest dosar, vom strânge toate probele şi vom stabili adevărul cu privire la încheierea acestor contracte

Laura Codruța Kovesi
șefa DNA

Ea a mai spus că prejudiciul în dosar este în evaluare. „Valoarea contractelor Microsoft şi EADS verificate în acest dosar depăşeşte 1 miliard de euro. Nu înseamnă că atât este şi prejudiciul. Îl vom stabili după ce stabilim valoarea reală a contractelor”, a spus Kovesi.

Putem să ne aşteptăm la orice. Dacă din investigaţie va rezulta că persoane cu funcţii importante au fost implicate în fapte de corupţie sau fapte conexe unor fapte de corupţie, da, ne putem aştepta şi la acest lucru

Laura Codruța Kovesi